Tover overgebleven snoep en koek om in heerlijke snoepla-koekjes. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens een slimme manier om de snoepkast leeg te ruimen. Rudolph deelt zijn recept voor de heerlijke snoepla-koekjes. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Porties

Deeg

  • 250 g boter
  • 225 g suiker
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 50 g schenk- of keukenstroop
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel gemalen koffie
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Garnituur

  • 150 g chocolaatjes
  • 80 g kandijkoekjes
  • 100 g zachte karamelblokjes
  • 50 g naturel chips
  • 50 g mini-pretzels
  • 50 g havervlokken

Extra nodig

  • handmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

2 uur en 30 minuten

Voorbereiding 

Verwarm de oven voor op 180 °C.   

Deeg 

Roer de boter met de suikers en stroop tot alles crèmig is. Voeg het ei, vanille en de koffie toe en meng tot alles goed is opgenomen. Meng de bakpoeder, zout en de bloem door elkaar en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix alles zo kort mogelijk door op lage stand van de mixer.  

Garnituur 

Stap 1: 
Hak de chocolaatjes, kandijkoeken, chips, karamelblokjes en de pretzels in kleinere stukken. Roer, wederom zo kort mogelijk, al het garnituur door het deeg.  

Stap 2: 
Vorm, eventueel met een ijsknijper, gelijke bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes een klein beetje platter. Laat de deegbolletjes op de bakplaat minstens een uur rusten in de koelkast. Bak de koekjes circa 18- 20 minuten in de oven en laat ze na het bakken volledig afkoelen. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Snoepla koekjes
Snoepla koekjes