De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snoepla-koekjes

Tover overgebleven snoep en koek om in heerlijke snoepla-koekjes. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens een slimme manier om de snoepkast leeg te ruimen. Rudolph deelt zijn recept voor de heerlijke snoepla-koekjes. 

30 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
Snoepla koekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Tover overgebleven snoep en koek om in heerlijke snoepla-koekjes. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens een slimme manier om de snoepkast leeg te ruimen. Rudolph deelt zijn recept voor de heerlijke snoepla-koekjes. 

Bereidingswijze

Voorbereiding 

Verwarm de oven voor op 180 °C.   

Deeg 

Roer de boter met de suikers en stroop tot alles crèmig is. Voeg het ei, vanille en de koffie toe en meng tot alles goed is opgenomen. Meng de bakpoeder, zout en de bloem door elkaar en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix alles zo kort mogelijk door op lage stand van de mixer.  

Garnituur 

Stap 1: 
Hak de chocolaatjes, kandijkoeken, chips, karamelblokjes en de pretzels in kleinere stukken. Roer, wederom zo kort mogelijk, al het garnituur door het deeg.  

Stap 2: 
Vorm, eventueel met een ijsknijper, gelijke bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes een klein beetje platter. Laat de deegbolletjes op de bakplaat minstens een uur rusten in de koelkast. Bak de koekjes circa 18- 20 minuten in de oven en laat ze na het bakken volledig afkoelen. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker