De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cedergerookte zalm van de bbq

In Buitengewoon BBQ legt Pitmaster X uit hoe je dit kunstwerkje van zalm maakt.

45 min voorbereidingstijd
90 min wachttijd
Cedergerookte zalm van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Als je vis maakt voor je gasten is het altijd een spektakel als je aan de slag gaat met een hele vis of een hele filet. Daarnaast is vis op de barbcue onwijs lekker."

Bereidingswijze

Cedergerookte zalm

  1. Verwijder het dunne uiteinde van de zalm indien nodig. Snijd de peterselie fijn, vijzel de pistachenoten grof. Rasp de kaas. 

  2. Meng de peterselie en pistache met citroenrasp, geraspte kaas, zout en peper tot een grove kruidenmix.  

  3. Leg de zalmzijde op de cederhouten plank en bedek met de kruidenkorst. 

    Week de plank voor minstens 30 minuten in water. Zo voorkom je dat-ie vlamvat. 

  4. Gaar de zalm op de barbecue met gesloten deksel op lage stand, circa 1 uur, tot een kerntemperatuur van 45 °C is bereikt. 

  5. Verdeel over elk bord een lepel spinazie-tomatensaus. Verdeel de zalm en garneer met de prei en spek. Lekker met een aardappelcakeje 

Spinazie-tomatensaus (optioneel)

  1. Snijd de tomaten in kwarten en halveer de sjalotten.  

  2. Voeg de tomaten, sjalotten en knoflook toe aan een kleine pan. Meng met olijfolie, zout en peper.   

  3. Rooster in een pan op de barbecue circa 15 minuten tot alles zacht is.   

  4. Doe de geroosterde ingrediënten met de ricotta en spinazie in de blender en mix tot een romige saus. 

Prei met spek en camembert (optioneel)

  1. Pof de preien direct op de hete kolen tot de buitenkant zwart is. Wikkel in aluminiumfolie en laat circa 15 minuten nagaren.  

  2. Verhit een pan. Bak de spekjes krokant. Snijd de prei in ringen en meng met de spekjes.  

  3. Snijd de bovenkant van de camembert en plaats in een ovenschaal op de barbecue. Laat staan totdat de kaas is gesmolten. 

  4. Giet de gesmolten camembert in de pan met prei en spek. Meng goed door.  

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker