De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spakenburgse jan hagel

Deze bekende Utrechtse koekjes zijn heerlijk bij de thee of koffie. Met dit recept van bakker Klaas bak je ze makkelijk zelf (en met een Spakenburgse twist!).

25 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Jan Hagel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze bekende Utrechtse koekjes zijn heerlijk bij de thee of koffie. Met dit recept van bakker Klaas bak je ze makkelijk zelf (en met een Spakenburgse twist!).

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng in de keukenmixer de bloem, bakpoeder, margarine, basterdsuiker, zout en de kaneelpoeder tot een egaal deeg. Voeg het water toe en laat de mixer nog even draaien totdat alles goed gemengd is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 24 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht.

Stap 3:
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van 32 x 24 cm en met een dikte van circa 7 mm. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. 

Stap 4:
Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee. Trek met een vork strepen over het deeg, zoals bij een boterkoek. Zet de bakplaat in de oven en bak de Jan Hagel circa 7 minuten.

Tip van bakker Klaas:
Het is de bedoeling dat de koek niet helemaal gaar gebakken wordt. Wil je gare Jan Hagel? Verleng dan de oventijd met circa 2 minuten.

Stap 5:
Laat de koek een beetje afkoelen en verdeel in reepjes van 4 x 8 cm.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker