Deze bekende Utrechtse koekjes zijn heerlijk bij de thee of koffie. Met dit recept van bakker Klaas bak je ze makkelijk zelf (en met een Spakenburgse twist!).

Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

  • 220 g patentbloem
  • 4 g bakpoeder
  • 150 g bakpoeder
  • 100 g margarine
  • 2 g zout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 15 ml water
  • 1 ei

Extra nodig

  • keukenmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 25 minuten

Stap 1:
Meng in de keukenmixer de bloem, bakpoeder, margarine, basterdsuiker, zout en de kaneelpoeder tot een egaal deeg. Voeg het water toe en laat de mixer nog even draaien totdat alles goed gemengd is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 24 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht.

Stap 3:
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van 32 x 24 cm en met een dikte van circa 7 mm. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. 

Stap 4:
Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee. Trek met een vork strepen over het deeg, zoals bij een boterkoek. Zet de bakplaat in de oven en bak de Jan Hagel circa 7 minuten.

Tip van bakker Klaas:
Het is de bedoeling dat de koek niet helemaal gaar gebakken wordt. Wil je gare Jan Hagel? Verleng dan de oventijd met circa 2 minuten.

Stap 5:
Laat de koek een beetje afkoelen en verdeel in reepjes van 4 x 8 cm.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

71
Jan Hagel
Jan Hagel (verticaal)