Waren 30 oliebollen toch net iets te veel voor 5 mensen? Geen paniek! Met dit recept geef je je overgebleven bollen in een handomdraai een overheerlijk tweede leven.

TGTG_Logo_3

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat meer dan 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Via hun app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Maar ook hopen ze dat ze met hun simpele tips jou kunnen inspireren om minder eten te verspillen.

Ingredienten

2
Personen

  • 3 overgebleven oliebollen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • eventueel fruit of noten

Bereidingswijze

10 minuten
  1. Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  2. Klop het ei los in een kom en voeg de melk toe. Haal de plakjes oliebol door het mengsel.
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes oliebollen tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  4. Leg de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze met suiker en kaneel. Voeg nog plakjes banaan, ander fruit of noten toe om je wentelteefjes nóg lekkerder te maken!

Tip:
Van overgebleven oliebollen kun je ook crackers maken die goed passen bij bijvoorbeeld een kaasplank!

ONTDEK HIER WAT JE NOG MEER KUNT MAKEN MET RESTJES VAN DE FEESTDAGEN

Geef je waardering

Oliebollen