Aardappelcakejes
-
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes bij voorkeur met een mandoline.
-
Klop de eieren, melk, bloem, gist, nootmuskaat, zout en peper tot een glad beslag.
-
Rasp de kaas en meng door het beslag. Meng de aardappelschijfjes voorzichtig door het beslag.
-
Vet de cakevorm goed in met gesmolten boter en vul met het aardappelmengsel.
-
Bak de aardappelcakejes voor 30 minuten op ongeveer 160 °C bij indirecte hitte op de barbecue met de deksel gesloten.
-
Serveer de aardappelcakejes met de spinazie-tomatensaus.
Spinazie-tomatensaus
-
Snijd de tomaten in kwarten en halveer de sjalotten.
-
Voeg de tomaten, sjalotten en knoflook toe aan een kleine pan. Meng met olijfolie, zout en peper.
-
Rooster in een pan op de barbecue circa 15 minuten tot alles zacht is.
-
Doe de geroosterde ingrediënten met de ricotta en spinazie in de blender en mix tot een romige saus.
0 reacties