De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelcakejes van de bbq

In Buitengewoon BBQ maakt Pitmaster X deze heerlijke aardappelcakejes. Deze wil je echt proberen!

30 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
Aardappelcakejes van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"De binnenkant van deze cakejes zijn heerlijk zacht en romig. De buitenkant is lekker knapperig, de perfecte combinatie."

Bereidingswijze

Aardappelcakejes

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes bij voorkeur met een mandoline.  

  2. Klop de eieren, melk, bloem, gist, nootmuskaat, zout en peper tot een glad beslag.  

  3. Rasp de kaas en meng door het beslag. Meng de aardappelschijfjes voorzichtig door het beslag.  

  4. Vet de cakevorm goed in met gesmolten boter en vul met het aardappelmengsel.

  5. Bak de aardappelcakejes voor 30 minuten op ongeveer 160 °C bij indirecte hitte op de barbecue met de deksel gesloten.

  6. Serveer de aardappelcakejes met de spinazie-tomatensaus.

Spinazie-tomatensaus 

  1. Snijd de tomaten in kwarten en halveer de sjalotten. 

  2. Voeg de tomaten, sjalotten en knoflook toe aan een kleine pan. Meng met olijfolie, zout en peper.  

  3. Rooster in een pan op de barbecue circa 15 minuten tot alles zacht is.  

  4. Doe de geroosterde ingrediënten met de ricotta en spinazie in de blender en mix tot een romige saus. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker