Zalmtortilla’s

13
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Bereiden

• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Snijd de tomaten in blokjes.
• Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Pel en snipper de ui.
• Pel en hak de knoflook fijn.
• Snijd de rode peper fijn.
• Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, rode peper, knoflook en rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Pluk en hak de dille fijn.
• Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Verdeel de zalm in gelijke porties.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé.
• Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze circa 3 minuten in de oven.
• Snijd de onderkant van de little gem en haal de bladeren los.
• Beleg de tortilla’s met little gem en zalm en schep de salsa en de crème fraîche erover.

Serveren

• Serveer 2 tortilla’s per bord en garneer met limoen.

Ingredienten

4
Personen

  • 3 trostomaten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 0.5 bosje dille
  • 250 g crème fraîche
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • zonnebloemolie
  • 8 kleine volkoren tortilla's
  • 2 little gem
  • bakpapier
Geef je waardering
13