De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paella van oma estefania

Ben jij dol op de Spaanse keuken? Dan wil je deze paella van oma Estafania echt niet missen!

120 MIN
Paella van oma Estefania

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snij een rode paprika in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de paellapan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en bak dit aan. Verwarm ondertussen de bouillon. Voeg de paellarijst toe en bak dit circa 1 minuut aan.

Maak de calamaris schoon en snij in fijne reepjes. Snij de kabeljauw in blokjes. Voeg nu de kabeljauw, calamaris en de kleine gamba’s bij de rijst en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon en de saffraan toe en kook de rijst in circa 20 minuten langzaam gaar.

Pof de tweede rode paprika in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 15 minuten. Haal het vel van de paprika en snij in lange repen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de grote gamba’s in circa 6 minuten aan. Presenteer de paella in de pan en decoreer de bovenkant met de repen paprika en de gamba’s. Halveer de citroen en snij in dikke plakjes en prik deze aan de zijkant van de pan.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker