Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Voor de paella

  • 2 rode paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 liter visbouillon
  • 500 g paellarijst
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 3 steeltjes saffraan
  • 1 kabeljauwfilet
  • 20 kleine gamba’s, gepeld
  • 2 calamarissen
  • 9 grote gamba’s gekookt, met kop
  • olijfolie
  • 0,5 citroen

Extra nodig

  • paellapan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Snij een rode paprika in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de paellapan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en bak dit aan. Verwarm ondertussen de bouillon. Voeg de paellarijst toe en bak dit circa 1 minuut aan.

Maak de calamaris schoon en snij in fijne reepjes. Snij de kabeljauw in blokjes. Voeg nu de kabeljauw, calamaris en de kleine gamba’s bij de rijst en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon en de saffraan toe en kook de rijst in circa 20 minuten langzaam gaar.

Pof de tweede rode paprika in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 15 minuten. Haal het vel van de paprika en snij in lange repen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de grote gamba’s in circa 6 minuten aan. Presenteer de paella in de pan en decoreer de bovenkant met de repen paprika en de gamba’s. Halveer de citroen en snij in dikke plakjes en prik deze aan de zijkant van de pan.

Geef je waardering

263
Paella van oma Estefania