De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Appel Victoria

165 MIN
Appel Victoria
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Volkoren cake
Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter met de suiker, honing en kaneelpoeder luchtig en roer de eieren er één voor één door. Meng in een kom het volkorenmeel, cacaopoeder en bakpoeder en meng met het botermengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Maak de rand boven de cake schoon en vet de rand in met olie. Prik gaatjes in de cake en besprenkel met sinaasappellikeur.

Appelbavaroise
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes. Stoof de appel met de suiker, een scheutje water en sap van een halve citroen, met deksel op de pan, in circa 15 minuten gaar. Week de gelatine in ruim koud water. Pureer de appel met de staafmixer en los de gelatine erin op en laat de appelpuree afkoelen. Klop de slagroom yoghurt dik en spatel de slagroom door de appelpuree. Schenk de appelbavaroise op de cake en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Victoriabeslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met het suiker en het eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het beslag in circa 30 minuten goudbruin. Roer de amandelen elke 10 minuten door. Laat de amandelen afkoelen. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de slagroom in een spuitzak. Spuit een laag slagroom op de taart, verdeel de amandelen erover en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker