Boeuf bourguignon in bladerdeeg
-
Haal het vlees circa 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel en de knolselderij in blokjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in de Satisfry Air & Grill Multicooker en bak de spekjes in circa 4 minuten krokant met de schroeifunctie. Schep de spekjes uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
-
Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukjes. Bestrooi met bloem en peper en zout. Smelt de boter in de pan van de spekjes en bak het vlees om en om goudbruin met de schroeifuntie. Haal het vlees uit de pan en leg het apart met de spekjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien, knoflook, wortel en de knolselderij toe en bak circa 5 minuten met de schroeifunctie.
-
Voeg de tomatenpuree toe en warm even kort door. Blus af met 400 ml rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat even kort doorwarmen. Schep vervolgens de spekjes en het vlees door de pan en voeg bouillon toe.
-
Voeg de tijm en rozemarijn toe en laat het geheel in de pan op slowcookerstand high circa 5-6 uur of op low voor 8-9 uur stoven.
-
Laat het geheel afkoelen. Verwijder de takjes tijm en de rozemarijn. Hak de peterselie en meng door de boeuf bourguignon.
-
Breng in een steelpan de rest van de wijn met de stroop aan de kook. Voeg de champignons toe en laat inkoken totdat bijna alle wijn verdampt is. Laat de champignons afkoelen.
-
Verdeel de boeuf bourguignon over de pannetjes of ovenschaaltjes. Verdeel de champignons en de zilveruitjes erover.
-
Dek de pannetjes af met een plakje bladerdeeg. Steek uit de rest van het bladerdeeg hulsttakjes en besjes en leg er bovenop.
-
Kies de functie bakken en zet de Satisfry Air & Grill Multicooker op 180C en verwarm voor.
-
Meng de eidooier met de slagroom. Bestrijk het deeg met het ei strijksel. Bak de boeuf bourguignon in bladerdeeg in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
2 reacties