De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boeuf bourguignon in bladerdeeg

Deze variant van Boeuf Bourguignon is supermakkelijk te maken want je hebt er geen omkijken meer naar als het vlees ligt te pruttelen in de multicooker.

45 min voorbereidingstijd
265 min kooktijd
Boeuf bourguignon in bladerdeeg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Boeuf Bourguignon is een wereldwijd geliefde klassieker en perfect voor tijdens een uitgebreid familiediner! Mijn variant is net een tikje specialer door het krokante bladerdeeg."

Bereidingswijze

Boeuf bourguignon in bladerdeeg

  1. Haal het vlees circa 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel en de knolselderij in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de Satisfry Air & Grill Multicooker en bak de spekjes in circa 4 minuten krokant met de schroeifunctie. Schep de spekjes uit de pan en leg op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

  4. Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukjes. Bestrooi met bloem en peper en zout. Smelt de boter in de pan van de spekjes en bak het vlees om en om goudbruin met de schroeifuntie. Haal het vlees uit de pan en leg het apart met de spekjes.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien, knoflook, wortel en de knolselderij toe en bak circa 5 minuten met de schroeifunctie.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en warm even kort door. Blus af met 400 ml rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat even kort doorwarmen. Schep vervolgens de spekjes en het vlees door de pan en voeg bouillon toe.

  7. Voeg de tijm en rozemarijn toe en laat het geheel in de pan op slowcookerstand high circa 5-6 uur of op low voor 8-9 uur stoven.

  8. Laat het geheel afkoelen. Verwijder de takjes tijm en de rozemarijn. Hak de peterselie en meng door de boeuf bourguignon.

  9. Breng in een steelpan de rest van de wijn met de stroop aan de kook. Voeg de champignons toe en laat inkoken totdat bijna alle wijn verdampt is. Laat de champignons afkoelen.

  10. Verdeel de boeuf bourguignon over de pannetjes of ovenschaaltjes. Verdeel de champignons en de zilveruitjes erover.

  11. Dek de pannetjes af met een plakje bladerdeeg. Steek uit de rest van het bladerdeeg hulsttakjes en besjes en leg er bovenop. 

  12. Kies de functie bakken en zet de Satisfry Air & Grill Multicooker op 180C en verwarm voor.

  13. Meng de eidooier met de slagroom. Bestrijk het deeg met het ei strijksel. Bak de boeuf bourguignon in bladerdeeg in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Boeuf Bourguignon bereiden met de schroeifunctie

De schroeifunctie gebruik je voor het bakken van je spekjes. Met deze speciale functie worden je spekjes extra krokant en goudbruin, maar gaat er geen smaak verloren. 

Schroeifunctie russell hobbs

Boeuf Bourguignon bereiden met de slowcookfunctie

Een slowcookfunctie is misschien wel één van de fijnste functies op deze multicooker. Als al je ingrediënten eenmaal in de pan zitten dan heb je er geen omkijken meer naar. Handig, want zo houdt je genoeg tijd over voor andere dingen.

Slowcook Russell Hobbs

Boeuf Bourguignon bereiden met de bakfunctie

Het bijzondere van dit recept is dat knapperige laagje bovenop de boeuf bourguignon. Dat krijg je uiterst krokant en goudbruin met de bakfunctie. Succes gegarandeerd!

Baklampje Russell Hobbs

Tip voor de feestfdagen

Deze boeuf bourguignon met krokant bladerdeeg is een echte topper voor het kerstdiner van 2023. Het valt bij iedereen in de smaak en je kan het superfijn voorbereiden. De Satisfry Air & Grill Multicooker is trouwens ook een leuk cadeau om weg te geven. Twee tips in één, dus!

Boeuf bourguignon in bladerdeeg

Satisfry Air & Grill Multicooker

Maak het jezelf gemakkelijk met de Satisfry Air & Grill Multicooker van Russell Hobbs. Met dit apparaat kun je airfryen + 7 automatische kookfuncties: grillen, schroeien, slowcooken (low & high), braden, bakken en warmhouden gebruiken. Extra leuk: je krijgt 15% korting op je aankoop met de exclusieve kortingscode 24Kitchen15.

Gif Russell Hobbs

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heerlijk recept.
Melissa Jailey
27-09-2023
Ik wil deze gaan maken voor kerst maar wil er wel wat bijgerechten bij serveren. Suggesties?
Astrid van de Ven
13-12-2023

Ook lekker