De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenkool- risotto met walnoten en blauwe kaas

Met risotto kan je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld eens de verrassende smaakcombinatie van boerenkool met walnoten en blauwe kaas. 

30 min kooktijd
Snel met Mil Heat Boerenkoolrisotto met walnoten en blauwe kaas

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Met risotto is heel veel mogelijk! Deze smaakcombinatie is verrassend lekker."

Bereidingswijze

Boerenkoolpuree

  1. Hak de Parmezaanse kaas grof. En hak de walnoten fijn. Snijd de ui fijn.

  2. Blancheer de boerenkool 2 minuten in kokend in gezouten water. Giet af in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  3. Doe de boerenkool in een blender (of gebruik een staafmixer), voeg de olijfolie, knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum, walnoten en een soeplepel bouillon toe en maal tot een gladde puree.

Risotto

  1. Verhit een wijde pan met dikke bodem op middelhoog vuur met de 2 eetlepels olie en bak de ui in 5 minuten zacht en glazig.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak even mee, zodat alle korrels worden bedekt met een dun laagje olie. Zet het vuur hoog, giet de wijn erbij en laat de alcohol in een paar minuten verdampen. Blijf ondertussen roeren.

  3. Zet het vuur iets lager en voeg soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is en kook door tot de rijst al dente is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

  4. Voeg de boerenkoolpuree toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de blauwe kaas over de boerenkoolrisotto en serveer met wat tuinkers.

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker