De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met paddenstoelen en wit brood & gele gekruide rijst

Leg de biefstuk circa 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Pel en snipper de sjalot. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit olie in een pan. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Keer om en voeg een klontje boter toe voor de smaak. Zet het vuur iets lager en bak de andere kant circa 4 minuten. Haal de biefstuk uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat circa 4-5 minuten rusten. Bak de sjalotten en paddestoelen en blus af met witte wijn. Serveer samen met de biefstuk en het brood.

30 min kooktijd
Biefstuk met paddenstoelen en wit brood & gele gekruide rijst

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Biefstuk met champignons en wit brood
Leg de biefstuk circa 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Pel en snipper de sjalot. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit olie in een pan. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Keer om en voeg een klontje boter toe voor de smaak. Zet het vuur iets lager en bak de andere kant circa 4 minuten. Haal de biefstuk uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat circa 4-5 minuten rusten. Bak de sjalotten en paddestoelen en blus af met witte wijn. Serveer samen met de biefstuk en het brood.

Gele gekruide rijst
Spoel de rijst tot het water helder is. Schep de rijst in een pan. Voeg de specerijen en koud water toe. Neem voor elke kop rijst, anderhalve kop water. Breng aan de kook. Zodra het water kookt leg je de deksel op de pan en zet jet het vuur op de laagste stand. Laat circa 15 minuten, met deksel op de pan, pruttelen. Roer eventueel een klontje boter door de rijst.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.
Thema: herfst

 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker