Biefstuk met champignons en wit brood
Leg de biefstuk circa 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Pel en snipper de sjalot. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit olie in een pan. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Keer om en voeg een klontje boter toe voor de smaak. Zet het vuur iets lager en bak de andere kant circa 4 minuten. Haal de biefstuk uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat circa 4-5 minuten rusten. Bak de sjalotten en paddestoelen en blus af met witte wijn. Serveer samen met de biefstuk en het brood.
Gele gekruide rijst
Spoel de rijst tot het water helder is. Schep de rijst in een pan. Voeg de specerijen en koud water toe. Neem voor elke kop rijst, anderhalve kop water. Breng aan de kook. Zodra het water kookt leg je de deksel op de pan en zet jet het vuur op de laagste stand. Laat circa 15 minuten, met deksel op de pan, pruttelen. Roer eventueel een klontje boter door de rijst.
Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.
Thema: herfst
0 reacties