Bereiding
Verhit een pannetje op laag vuur en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin.
Pluk de basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas.
Pel de knoflook en vijzel samen met een beetje grof zeezout in een vijzel fijn.
Voeg voor de pesto de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en vijzel het geheel fijn.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een hapjespan.
Snijd de worsten in plakjes en bak ze in de hapjespan in circa 6 minuten gaar.
Snijd de venkel in stukjes. Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringetjes.
Voeg de venkel en prei toe aan de worstjes en bak circa 3 minuten mee.
Voeg paar flinke lepels van de pesto en de room toe aan de worst en groenten en kook nog even door.
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en meng door de worst met groente. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de gnocchi met worst op bord en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.
Meld je aan en praat mee