De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Oesterzwamburgers met jalapenos

Deze oesterzwamburgers met jalapeños zijn lekker crispy, spicy en helemaal vegetarisch. Perfect voor wie zin heeft in een snelle, smaakvolle burger met een spicy twist.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paddenstoelenburger

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Maak het extra smeuïg met een plak cheddar of voeg wat avocado toe voor een frisse tegenhanger van de spicy saus!"

Bereidingswijze

Oesterzwamburgers met jalapenos

  1. Meng de bloem met de specerijen en breng op smaak met peper en zout. Doe dit in een diep bord. Kluts de eieren in een ander diep bord. Verdeel de cornflakes in een derde diep bord.

  2. Wentel de oesterzwammen nu één voor één eerst door het bloemmengsel, gevolgd door het ei en als laatste de cornflakes.

  3. Bak de oesterzwammen krokant in een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  4. Maak de saus door de kwark en chipotle mayonaise door elkaar te mengen.

  5. Snijd de helft van de jalapenos fijn en meng door de saus samen met 2 eetlepels van het sap.

  6. Snijd de broodjes open en rooster ze aan de binnenkant. 

  7. Snijd de ijsbergsla fijn. Beleg de broodjes met de saus, fijngesneden sla, extra jalapenos en de oesterzwamburger.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.