Stap 1:
Verhit de boter in een kleine pan en laat het smelten.
Stap 2:
Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel totdat je een roux hebt.
Stap 3:
Laat de bloem nu circa 1 minuut garen. Het is gaar zodra het vet begint te scheiden.
Stap 4:
Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 10 minuten zachtjes koken terwijl je het continu roert.
Bechamelsaus serveren
Heb je de bechamelsaus gemaakt, dan kun je ‘m beter zo direct serveren. Dat is namelijk wel het lekkerst. Omdat het zo’n makkelijk receptje is, is het onnodig om het van te voren te maken en te bewaren. Breng het voor serveren goed op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Bechamelsaus recepten
Bechamelsaus kun je inzetten als saus, bij voorbeeld voor de hartige croquembouche met gougeres kaassaus en-maple baconbits, maar je kunt het ook verwerken in een kaassoufflé zoals bij de kaassoufflé met botersla radijs en vinaigrette. Of gewoon zoals je ‘m gewend bent in een lasagne als de frisse courgette tuinbonenlasagne met ricotta en munt.
1 reactie