De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cannoli

Het recept voor de Italiaanse cannoli. Gemaakt van gefrituurd deeg en ricotta-sinaasappelvulling.

60 MIN
Cannoli

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Een beetje liefhebber van de Italiaanse keuken verlaat de tafel niet zonder cannoli achter de kiezen. Nu kunnen we deze natuurlijk afhalen bij de Italiaanse traiteur maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan aan de hand van dit recept. 

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan de suiker met het water aan de kook. Laat de suiker oplossen. Boen de sinaasappels schoon en trek met een zesteur fijne reepjes van de schil of snijd met een dunschiller de oranje schil dun eraf (zonder het wit) en snijd in fijne reepjes. Voeg toe aan de suikersiroop en laat op laag vuur circa 45 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de sinaasappelschillen in de siroop afkoelen.
  2. Meng in een kom de bloem met het zout, poedersuiker, kaneel, cacao, witte wijn en 3 el zonnebloemolie. Kneed in circa 2 minuten tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Meng in een kom de ricotta, poedersuiker, vanille-extract en kaneel. Hak de chocolade en meng erdoor. Doe 2 eetlepels van de afgekoelde gekonfijte sinaasappel erdoor. Bewaar de rest voor garnering.
  4. Verhit in een (frituur)pan de olie tot 180˚C.
  5. Rol het deeg met een deegroller of met de pastamachine heel dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg. Het deeg moet iets korter zijn dan de lengte van de cannolivorm en er net omheen gerold kunnen.
  6. Vouw het deeg om de cannolivormen en “plak” vast met eiwit.
  7. Frituur in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Trek voorzichtig de vormen met een tang eruit. Laat helemaal afkoelen.
  8. Vul de cannoli (van 2 kanten) met het ricottamengsel. Bestrooi met poedersuiker en decoreer de vulling met gekonfijte sinaasappelschil.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker