Cannoli
-
Breng in een pan de suiker met het water aan de kook. Laat de suiker oplossen. Boen de sinaasappels schoon en trek met een zesteur fijne reepjes van de schil of snijd met een dunschiller de oranje schil dun eraf (zonder het wit) en snijd in fijne reepjes. Voeg toe aan de suikersiroop en laat op laag vuur circa 45 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de sinaasappelschillen in de siroop afkoelen.
-
Meng in een kom de bloem met het zout, poedersuiker, kaneel, cacao, witte wijn en 3 el zonnebloemolie. Kneed in circa 2 minuten tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
Meng in een kom de ricotta, poedersuiker, vanille-extract en kaneel. Hak de chocolade en meng erdoor. Doe 2 eetlepels van de afgekoelde gekonfijte sinaasappel erdoor. Bewaar de rest voor garnering.
-
Verhit in een (frituur)pan de olie tot 180˚C.
-
Rol het deeg met een deegroller of met de pastamachine heel dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg. Het deeg moet iets korter zijn dan de lengte van de cannolivorm en er net omheen gerold kunnen.
-
Vouw het deeg om de cannolivormen en “plak” vast met eiwit.
-
Frituur in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Trek voorzichtig de vormen met een tang eruit. Laat helemaal afkoelen.
-
Vul de cannoli (van 2 kanten) met het ricottamengsel. Bestrooi met poedersuiker en decoreer de vulling met gekonfijte sinaasappelschil.
0 reacties