De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische hapjes

Verwarm olie in een diepe pan of frituur voor op 180 ºC. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Splits de eieren en klop het eiwit los. Meng het Japanse broodkruim met de gedroogde peterselie.

30 min kooktijd
Aziatische hapjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Butterfly garnalen
Verwarm olie in een diepe pan of frituur voor op 180 ºC. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de garnalen over de lengte net niet helemaal door en klap ze open als een vlinder. Splits de eieren en klop het eiwit los. Meng het Japanse broodkruim met de gedroogde peterselie. Wentel de garnalen door het eiwit en vervolgens door het broodkruim. Druk het broodkruim stevig aan en frituur de garnalen goudbruin en gaar.

Little gem met chili-mangodip
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in kleine blokjes. Snijd de bieslook en de rawit ragfijn en pel en snipper de ui. Schep de mayonaise in een kom en meng de ketchup, chilisaus en ui erdoor. Voeg de mango, bieslook en rawit toe en meng het geheel goed door. Schep de salsa in een spuitzak en vul er een glas mee. Snijd de kontjes van de little gems, haal de blaadjes los en druk ze in de salsa.

Super sesamtomaatjes
Breng een pan met water aan de kook. Maak met een mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaatjes en dompel ze circa 5 seconden in het water. Dompel ze direct in ijskoud water en verwijder de velletjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Blus af met de rijstazijn en voeg de basilicum, de sesamolie en de sweet chilisaus toe. Giet de warme marinade over de tomaatjes, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Prik de tomaatjes aan een cocktailprikker en wentel ze door het sesamzaad. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker