De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Artisjokkensoep met kappertjes

Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de stelen van de artisjokken en kook ze in circa 45-60 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.
Trek de bladeren van de artisjokken los en houd deze apart.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Artisjokkensoep met kappertjes

Bereidingswijze

Artisjokkensoep

Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de stelen van de artisjokken en kook ze in circa 45-60 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.

Trek de bladeren van de artisjokken los en houd deze apart. Verwijder het hooi en de buitenste rand van de schil. Snijd het overgebleven hart in grove stukken.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in de kookpan en fruit ui en knoflook circa 3 minuten.

Voeg de stukken artisjok toe en fruit even mee.

Schil en snijd de appel in stukken. Hak de kervel grof. Voeg de appel en kervel toe in de pan en fruit even mee.

Blus af met de witte wijn en vul de pan met het kookvocht tot circa 4 centimeter boven de groente.

Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.

Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng de soep op smaak met het citroensap van een halve citroen, zout, versgemalen peper en de extra vierge olijfolie.

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat kort doorkoken.

Gefrituurde kappertjes

Verhit olie in een ruime pan tot circa 175 °C.

Laat de kappertjes goed uitlekken en frituur ze in circa een halve minuut krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Schep de soep in een diep bord en garneer met de artisjokbladeren en de gefrituurde kappertjes.

Tip: een artisjok is gaar als je de steel kunt indeuken en je de bladeren er makkelijk uit kunt trekken.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.