De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hetebliksem-ballen

De welbekende oerhollandse stamppot in een nieuw (en knapperig!) jasje.

60 MIN
Hete Bliksem Ballen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De welbekende oerhollandse stamppot in een nieuw (en knapperig!) jasje.

Bereidingswijze

Stap 1:
Schil en snijd de aardappels en de ui in stukjes. Kook de aardappel en ui in circa 15 minuten gaar.

Stap 2:
Splits 1 ei. Snijd de appel in blokjes en kook deze nog circa 1 minuut mee met de aardappels en de ui. Giet het geheel af en laat goed uitlekken in een zeef. Voeg de boter, 1 eidooier toe en stamp tot puree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat afkoelen en rol tot kleine balletjes. Laat de balletjes circa 1 uur opstijven in de vriezer.

Stap 3:
Verwarm de frituurpan tot 170 °C.

Stap 4:
Kluts het overgebleven ei en het eiwit. Paneer de hetebliksem-ballen door ze eerst door bloem, daarna het eimengsel en als laatste door de paneermeel te halen. Herhaal deze stappen nog een keer zodat de ballen dubbel gepaneerd zijn.

Stap 5:
Frituur de hetebliksem-ballen in circa 3-4 minuten krokant.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker