Stap 1:
Schil en snijd de aardappels en de ui in stukjes. Kook de aardappel en ui in circa 15 minuten gaar.
Stap 2:
Splits 1 ei. Snijd de appel in blokjes en kook deze nog circa 1 minuut mee met de aardappels en de ui. Giet het geheel af en laat goed uitlekken in een zeef. Voeg de boter, 1 eidooier toe en stamp tot puree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat afkoelen en rol tot kleine balletjes. Laat de balletjes circa 1 uur opstijven in de vriezer.
Stap 3:
Verwarm de frituurpan tot 170 °C.
Stap 4:
Kluts het overgebleven ei en het eiwit. Paneer de hetebliksem-ballen door ze eerst door bloem, daarna het eimengsel en als laatste door de paneermeel te halen. Herhaal deze stappen nog een keer zodat de ballen dubbel gepaneerd zijn.
Stap 5:
Frituur de hetebliksem-ballen in circa 3-4 minuten krokant.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
Meld je aan en praat mee