De welbekende oerhollandse stamppot in een nieuw (en knapperig!) jasje.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

  • 350 g aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 20 g boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel

Extra nodig

  • zeef
  • pureestamper
  • frituurpan met olie

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Stap 1:
Schil en snijd de aardappels en de ui in stukjes. Kook de aardappel en ui in circa 15 minuten gaar.

Stap 2:
Splits 1 ei. Snijd de appel in blokjes en kook deze nog circa 1 minuut mee met de aardappels en de ui. Giet het geheel af en laat goed uitlekken in een zeef. Voeg de boter, 1 eidooier toe en stamp tot puree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat afkoelen en rol tot kleine balletjes. Laat de balletjes circa 1 uur opstijven in de vriezer.

Stap 3:
Verwarm de frituurpan tot 170 °C.

Stap 4:
Kluts het overgebleven ei en het eiwit. Paneer de hetebliksem-ballen door ze eerst door bloem, daarna het eimengsel en als laatste door de paneermeel te halen. Herhaal deze stappen nog een keer zodat de ballen dubbel gepaneerd zijn.

Stap 5:
Frituur de hetebliksem-ballen in circa 3-4 minuten krokant.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

29
Hete Bliksem Ballen
Hete Bliksem Ballen (verticaal)