Bij gourmetten denken we al snel (vega)hamburger in een pannetje. Maar wij gaan daar verandering in brengen en jou inspireren met onze gourmet specials. Gourmet-recepten waarmee je jouw tafelgasten mee kunt verrassen. Probeer eens deze maïspannenkoeken die ongetwijfeld bij jouw kids in de smaak zullen vallen.

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

8
Porties

Kip

  • 350 g kipfilet
  • zout en peper
  • de stelen van 1 bos koriander

Saus

  • 1 kleine rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten op eigen sap
  • 3 el neutrale olijfolie
  • 2 tl gerooktpaprikapoeder

Maïspannenkoekenbeslag

  • 50 g roomboter
  • 140 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baksoda
  • 90 g fijne polenta (maïsmeel)
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk
  • 3 bosuien
  • neutrale olijfolie

Vegetarische variant

  • 350 g oesterzwammen
  • zout en peper
  • neutrale olijfolie om in te bakken
  • 100 g feta
  • hete pepersaus naar smaak
  • de blaadjes van 1 bos koriander

Extra nodig

  • blender of staafmixer
  • zeef
  • gourmetstel

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten
  1. Doe de kipfilet met 1 theelepel zout, een draai peper en de korianderstelen in een pan. Voeg water toe tot de kip onderstaat en laat in circa 20 minuten zachtjes gaar koken.
  2. Pel en snijd intussen de ui en knoflook grof. Pureer de tomaten met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 3 eetlepels olie in de pan, voeg hieraan het gerookt paprikapoeder toe en laat kort bakken, zodat de smaak los kan komen.
  4. Voeg het tomatenmengsel toe. Laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat, voor de maïspannenkoeken, de boter smelten. Zeef het bakmeel met de baksoda boven een kom. Meng de polenta, suiker en ½ theelepel zout erdoor. Roer het ei, de karnemelk en de gesmolten boter erdoor en roer tot een glad beslag.
  6. Snijd de bosuien fijn. Laat de maïs uitlekken en schep met de bosuien door het beslag.
  7. Pluk de kip in reepjes en doe in een kom.
  8. VEGETARISCHE VARIANT: Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een kom.
  9. Verkruimel de feta en doe over in een kommetje.
  10. Pluk of snijd de korianderblaadjes en doe in een kommetje.

Aan tafel:

  1. Zet het pannenkoekenbeslag, olie om te bakken, de oesterzwammen, zout, peper, de kip, saus, koriander, feta en pepersaus op tafel.
  2. VEGETARISCHE VARIANT: Bak de repen oesterzwammen in een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak in een scheutje olie pannenkoekjes op de plaat of in de gourmetpannetjes
  4. Verwarm de saus en voeg hieraan de kip of de gebakken oesterzwammen toe.
  5. Beleg de maïspannenkoek met kip of oesterzwam in saus, feta en koriander.

Tips van Jet:

  • Je kan voor volwassenen de saus wat pikanter maken met hete pepersaus. 
  • Laat voor een nagerecht de maïskorrels en bosui uit het beslag. Bak pannenkoeken en geef er een bol vanille-ijs en karamelsaus of chocoladesaus bij.
  • Maak geen al te dikke pannenkoeken, dan duurt het garen zo lang.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze gourmet-recepten

Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in > 

Geef je waardering

22
Kidsproof maïspannenkoeken met kip of oesterzwammen