- Doe de kipfilet met 1 theelepel zout, een draai peper en de korianderstelen in een pan. Voeg water toe tot de kip onderstaat en laat in circa 20 minuten zachtjes gaar koken.
- Pel en snijd intussen de ui en knoflook grof. Pureer de tomaten met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 3 eetlepels olie in de pan, voeg hieraan het gerookt paprikapoeder toe en laat kort bakken, zodat de smaak los kan komen.
- Voeg het tomatenmengsel toe. Laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat, voor de maïspannenkoeken, de boter smelten. Zeef het bakmeel met de baksoda boven een kom. Meng de polenta, suiker en ½ theelepel zout erdoor. Roer het ei, de karnemelk en de gesmolten boter erdoor en roer tot een glad beslag.
- Snijd de bosuien fijn. Laat de maïs uitlekken en schep met de bosuien door het beslag.
- Pluk de kip in reepjes en doe in een kom.
- VEGETARISCHE VARIANT: Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een kom.
- Verkruimel de feta en doe over in een kommetje.
- Pluk of snijd de korianderblaadjes en doe in een kommetje.
Aan tafel:
- Zet het pannenkoekenbeslag, olie om te bakken, de oesterzwammen, zout, peper, de kip, saus, koriander, feta en pepersaus op tafel.
- VEGETARISCHE VARIANT: Bak de repen oesterzwammen in een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak in een scheutje olie pannenkoekjes op de plaat of in de gourmetpannetjes
- Verwarm de saus en voeg hieraan de kip of de gebakken oesterzwammen toe.
- Beleg de maïspannenkoek met kip of oesterzwam in saus, feta en koriander.
Tips van Jet:
- Je kan voor volwassenen de saus wat pikanter maken met hete pepersaus.
- Laat voor een nagerecht de maïskorrels en bosui uit het beslag. Bak pannenkoeken en geef er een bol vanille-ijs en karamelsaus of chocoladesaus bij.
- Maak geen al te dikke pannenkoeken, dan duurt het garen zo lang.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze gourmet-recepten >
Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in >
0 reacties