Bereiden
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Verwarm een grillpan voor.
Pel en hak 1 teentje knoflook fijn.
Hak de dille fijn.
Rasp voor de yoghurtsaus een halve komkommer en meng met de helft van de dille door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de resterende komkommer in plakjes.
Schil de pastinaak, snijd in lange repen en kook in de pan met water.
Schil de bospenen en kook bij de pastinaak in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen.
Pel en snijd anderhalve ui in parten.
Besprenkel de groente met olijfolie om in te bakken en rooster circa 5 minuten rondom in de grillpan. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Pel en snipper de resterende halve ui.
Pel en rasp de resterende knoflook.
Meng de ui, knoflook, ei en de resterende dille door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak er burgers van en gril ze in de grillpan 4 minuten rondom.
Serveren
Halveer de meergranenbollen. Beleg de bodem met plakjes komkommer. Leg de burger erop en schep daar de yoghurtsaus en de gebakken uitjes op. Serveer met de gegrilde groente en leg het kapje van het brood erbij.
0 reacties