Het leuke van Spaanse tortilla’s? Ze zijn koud ook lekker te eten - sommigen vinden dit zelfs lekkerder. Hier vullen we ‘m met bimi en feta maar dit kun je vervangen door jouw favoriete ingrediënten. 

Ingredienten

4
Personen

Spaanse tortilla

  • 600 gr aardappels
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie
  • 300 gr bimi
  • 100 gr chorizo
  • 100 gr feta
  • 6 eieren
  • 2 avocado’s
  • 2 sinaasappels
  • ½ bosje bieslook

Benodigdheden

  • 4 vuurvaste eenpersoons ovenschaaltjes (tapaschaaltjes)

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

• Verwarm de oven voor op 220°C.

• Schil en snijd de aardappels in blokjes van 1 × 1 cm. Doe ze op de bakplaat. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappels in circa 15 minuten gaar in de oven. Schep ze tijdens het roosteren een keer om.

• Verdeel de bimi in kleinere stukjes. Snijd de chorizo in blokjes.

• Rooster de bimi en chorizo de laatste 7 minuten mee met de aardappels.

• Verwarm de oven voor op 200°C.

• Verdeel het aardappelmengsel met de feta over de schaaltjes. Klop de eieren los met wat zout en peper. Schenk het eimengsel in de schaaltjes.

• Zet de schaaltjes 10 minuten in de oven tot het ei gestold is.

• Pel de avocado’s en sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe ze in een kom en knip de bieslook erboven. Maak de salade aan met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Serveer de avocadosinaasappelsalade bij de tortilla.

Geef je waardering

26
Aardappeltortilla met chorizo en avocado-sinaasappelsalade