De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

aardappeltortilla met chorizo en avocado-sinaasappelsalade

Met tortilla's kan je heel veel varianten maken. In dit recept gebruiken we bimi en feta. Met welke ingediënten vul jij de tortilla's? 

Aardappeltortilla met chorizo en avocado-sinaasappelsalade

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

"Het leuke van Spaanse tortilla’s? Ze zijn koud ook lekker te eten - sommigen vinden dit zelfs lekkerder. Hier vullen we ‘m met bimi en feta maar dit kun je vervangen door jouw favoriete ingrediënten."

Bereidingswijze

Vulling

 1. Verwarm de oven voor op 220°C

 2. Schil en snijd de aardappels in blokjes van 1 × 1 cm. Doe ze op de bakplaat. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappels in circa 15 minuten gaar in de oven. Schep ze tijdens het roosteren een keer om

 3. Verdeel de bimi in kleinere stukjes. Snijd de chorizo in blokjes

 4. Rooster de bimi en chorizo de laatste 7 minuten mee met de aardappels

Opbouwen

 1. Verwarm de oven voor op 200°C

 2. Verdeel het aardappelmengsel met de feta over de schaaltjes. Klop de eieren los met wat zout en peper. Schenk het eimengsel in de schaaltjes

 3. Zet de schaaltjes 10 minuten in de oven tot het ei gestold is

Salade

 1. Pel de avocado’s en sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe ze in een kom en knip de bieslook erboven. Maak de salade aan met een scheutje olijfolie, peper en zout

 2. Serveer de avocadosinaasappelsalade bij de tortilla

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker