Tip 1: Kamertemperatuur

Deze tip van Ramsay is niet nieuw, maar het is belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur komt. Haal de biefstuk tenminste 10 minuten voordat je 'm gaat bereiden uit de koelkast, een half uur is nóg beter. Zo wordt je biefstuk gelijkmatiger gaar.

Tip 2: Bespaar niet op peper en zout

Breng je biefstuk flink op smaak met zout en peper. Volgens Gordon raak je maar liefst 35% van de zout en peper kwijt zodra het vlees in de pan komt. Dus flink bestrooien met zout en peper, goed in wrijven, en vlak voordat je gaat bakken nóg een keer zout en peper erover.

Tip 3: Van je af in de pan

Wanneer je het vlees in de pan legt doe dit dan van je af. Zo heb je meer controle over het vlees en voorkom je een hoop gespetter van hete boter of olie op je onderarmen. Deze slimme tip geldt natuurlijk niet alleen voor biefstuk. Thank you, Gordon!

Tip 4: Lekker bruin bakken

Je wilt je biefstuk natuurlijk wél voorzien van een mooie bruine kleur. Volgens Ramsay mag je de biefstuk flink aanschroeien in de pan voordat je 'm omdraait. Gordon: ''geen kleur is geen smaak!"

Tip 5: aromatische smaken

Gordon voorziet zijn biefstuk áltijd met heerlijke aromatische smaken. Denk aan knoflook, tijm of rozemarijn. Bak een teentje knoflook en een paar takjes tijm en rozemarijn mee in de pan en arroseer (over het vlees lepelen) biefstuk met op smaak gebrachte vet.

Tip 6: Een klontje boter

Voeg net voordat je de biefstuk uit de pan haalt nog een klontje boter toe. Laat smelten en arroseer de biefstuk. De gekaramelliseerde boter geeft je biefstuk een heerlijke, nootachtige smaak.

Tip 7: Laat rusten

Haal de biefstuk uit de pan en laat het rusten. Gordon belooft dat je biefstuk veel sappiger zal zijn wanneer je het even laat rusten.

Tip 8: Grote reepjes 

Wanneer je de biefstuk wilt aansijden, doe dit dan niet in te dunne plakjes. Volgens Ramsay kun je het beste een halve centimeter per plak aanhouden. Op deze manier behoud je de sappen.

Tip 9: Even polsen

Het de gaarheid/temperatuur controleren, is het állerbelangrijkste. Gordon: ''Voel met twee vingers aan je pols. Die plek, aan de binnenkant van je pols, voelt als je ‘m indrukt precies als een perfect gebakken medium-rare biefstuk aan.''

Tip 10: Samen eten

Volgens Ramsay smaakt een biefstuk misschien nog wel het allerlekkerst bij een goed gezelschap. Dat is misschien nog wel zijn belangrijkste tip.

Bekijk hieronder de video van Gordon Ramsay voor de beste biefstuk óóit: