Gordons tosti

Voor de basis gebruikt de Britse chef twee dikke plakken rustiek brood. Dit belegt hij rijkelijk met twee soorten harde, Italiaanse kazen. De Romano met zwarte peper en asiago, een harde kaas uit het noorden van Italië. De chef botert het brood aan de buitenkant flink in ,,for a nice and crispy texture.'' Hierna doet hij een snuf zout over de beboterde buitenkant.

Het geheime ingrediënt

Het geheim achter deze tosti? ,,Homemade kimchi'', vertelt de chef terwijl hij een flinke eetlepel van de pittige gefermenteerde kool tussen zijn tosti doet. Dit geeft volgens de chef een pittige textuur en een zuurtje aan de tosti. Hierna klapt hij de monstertosti dicht en is het tijd voor het bereiden.

Haardvuur

Dit doet hij op een erg opmerkelijke wijze. Hij legt een gietijzeren pan in het haardvuur en doet hier flink wat olijfolie in. Terwijl de pan begint te roken legt Ramsay de tosti erin, die hij met een spatel platdrukt. Het resultaat? Volgens Gordon de beste tosti ooit.

Wij vinden de kaas niet genoeg gesmolten om het een echte tosti te noemen - maar vooruit, het ziet best lekker uit. Maar het is semi-gesmolten kaas + brood dus komt het best in de buurt, toch? Wij raden echter een pan met deksel en een iets langere baktijd aan op een lager vuur voor écht gesmolten kaas. En het kan natuurlijk 'gewoon' bereid worden op het fornuis.

Benieuwd geworden naar Gordon's creatie? Zie de video hieronder.