Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Tzatziki
Stap 1:
Rasp de komkommers op een grove rasp.
Stap 2:
Schep de komkommer in een vergiet en druk het vocht eruit.
Stap 3:
Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de yoghurt met de komkommerrasp en de yoghurt.
Stap 4:
Breng op smaak met zout en olijfolie vergine en het sap van een halve citroen. Zet de tzatziki in de koelkast.
Falafel
Stap 1:
Laat de kikkererwten uitlekken.
Stap 2:
Pel en snipper de uien. Pluk en hak de peterselie en koriander.
Stap 3:
Voeg de uien, peterselie, koriander, ras el hanout en het sap van een halve citroen toe aan de kikkererwten. Pureer de kikkererwten met een staafmixer.
Stap 4:
Roer het bakpoeder en het paneermeel erdoor.
Stap 5:
Vorm er 8 gelijkmatige “hamburgertjes” van.
Stap 6:
Verhit een laagje olie (ongeveer 3 centimeter ) in een hoge pan. Frituur de falafel in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Stap 7:
Laat de falafel uitlekken op een bord met keukenpapier.
Falafel serveren
Bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de bladeren van de sla los. Snijd de pitabroodjes open en leg er wat blaadjes sla in. Schep er 2 flinke eetlepels tzatziki in en 2 stuks falafel.
> Nog zo'n afhaal-klassieker die je heel makkelijk thuis kunt maken: roti kip.
0 reacties