Falafel met tzatziki

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC

Tzatziki

  • Rasp de komkommers op een grove rasp.
  • Schep de komkommer in een vergiet en druk het vocht eruit.
  • Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de yoghurt met de komkommerrasp en de yoghurt.
  • Breng op smaak met zout en olijfolie vergine en het sap van een halve citroen.
  • Zet de tzatziki in de koelkast.

Falafel

  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pluk en hak de peterselie en koriander.
  • Voeg de uien, peterselie, koriander, ras el hanout en het sap van een halve citroen toe aan de kikkererwten.
  • Pureer de kikkererwten met een staafmixer.
  • Roer het bakpoeder en het paneermeel erdoor.
  • Vorm er 8 gelijkmatige “hamburgertjes” van.
  • Verhit een laagje olie (ongeveer 3 centimeter ) in een hoge pan. Frituur de falafel in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Laat de falafel uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de bladeren van de sla los.
  • Snijd de pitabroodjes open en leg er wat blaadjes sla in. Schep er 2 flinke eetlepels tzatziki in en 2 stuks falafel. 

Ingredienten

4
Personen

Tzatziki

  • 2 komkommers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 l Turkse yoghurt
  • 2 el olijfolie vergine
  • 1 citroen

Falafel

  • 800 g kikkererwten uit pot
  • 2 uien
  • 0.5 bosje peterselie
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 tl ras el hanout
  • 1 el bakpoeder
  • 50 g paneermeel
  • 8 volkoren pitabroodjes
  • 1 kropsla

Extra nodig

  • grove rasp
  • keukenpapier
  • zonnebloemolie om in te frituren
Geef je waardering
12