Posteleinsalade met tosti’s en wasabidip

2
Makkelijk
Posteleinsalade met tosti’s en wasabidip

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Besmeer de sneetjes brood met de helft van de roomboter en beleg 6 sneetjes brood met kaas en ham. Snijd de tomaten in 12 plakken en verdeel ze over de kaas en de ham. Leg er een sneetje brood op en besmeer beide kanten met de rest van de boter. Verhit een scheut olie in een pan en bak de tosti’s in circa 8 minuten om en om goudbruin. Voeg eventueel een beetje boter toe om verbranden te voorkomen. Houd de gebakken tosti’s warm door ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven van 150 °C te zetten.

Wasabidip

Meng de halvanaise met de wasabi en het sap van een halve limoen. Bewaar de rest van de limoen voor de salade.

Posteleinsalade

Hak de walnoten fijn en rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Snijd de peren van het klokhuis af in parten. Schil en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Meng de walnoten, peren, bleekselderij en de postelein met een flinke scheut olijfolie extra vierge en het sap van de resterende limoen.

Serveren

Verdeel de posteleinsalade over borden en leg de tosti’s ernaast. Serveer de wasabidip erbij.

Ingredienten

4
Personen

Tosti

  • 2 el roomboter
  • 6 plakken kaas
  • 6 plakken ham
  • 2 vleestomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 12 sneetjes brood

Wasabidip

  • 2 el halvanaise
  • 0.5 tl wasabi
  • 1 limoen

Posteleinsalade

  • 100 g walnoten
  • 2 handperen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 g postelein
  • olijfolie extra vergine
Posteleinsalade met tosti’s en wasabidip
Geef je waardering
2