De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

posteleinsalade met tosti’s en wasabidip

Deze heerlijke tosti's zijn eenvoudig te bereiden en verrassend lekker!

30 MIN
Posteleinsalade met tosti’s en wasabidip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Besmeer de sneetjes brood met de helft van de roomboter en beleg 6 sneetjes brood met kaas en ham. Snijd de tomaten in 12 plakken en verdeel ze over de kaas en de ham. Leg er een sneetje brood op en besmeer beide kanten met de rest van de boter. Verhit een scheut olie in een pan en bak de tosti’s in circa 8 minuten om en om goudbruin. Voeg eventueel een beetje boter toe om verbranden te voorkomen. Houd de gebakken tosti’s warm door ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven van 150 °C te zetten.

Wasabidip

Meng de halvanaise met de wasabi en het sap van een halve limoen. Bewaar de rest van de limoen voor de salade.

Posteleinsalade

Hak de walnoten fijn en rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Snijd de peren van het klokhuis af in parten. Schil en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Meng de walnoten, peren, bleekselderij en de postelein met een flinke scheut olijfolie extra vierge en het sap van de resterende limoen.

Serveren

Verdeel de posteleinsalade over borden en leg de tosti’s ernaast. Serveer de wasabidip erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker