Soorten sinaasappels

De sinaasappel is net als bijvoorbeeld de citroen en de mandarijn een citrusvrucht. Er bestaan 2000 soorten sinaasappels. De bekendste zijn de handsinaasappel en de perssinaasappel. De handsinaasappel is steviger en zodra je deze hebt gepeld kun je hem opeten. De perssinaasappel heeft een dunnere schil en kun je beter gebruiken om te persen en te gebruiken als sap of voor een dressing. 

Bron van vitamine C

Het vruchtensap van de sinaasappel bevat veel vitamine C. Vitamine C zorgt voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Eén sinaasappel (à 120g) bevat ongeveer 60 mg vitamine C. Ter vergelijking: Een aardappel van 50 mg bevat 5 mg vitamine C. Mannen en vrouwen tussen de 22 en 50 jaar hebben 70 mg Vitamine C per dag nodig. Sinaasappels zijn ónwijs gezond.

Sinaasappels bewaren

Het beste is om de sinaasappelen buiten de koelkast te bewaren. Dan zijn ze ongeveer één tot drie weken houdbaar. Pers je het sap uit de sinaasappel, gebruik het dan direct na het persen. Zo behoud je de vitamines en gaan ze niet via blootstelling aan lucht verloren.

Wat kun je eigenlijk maken met sinaasappel? Hieronder vind je onze lekkerste recepten.

1. Sinaasappel-yoghurtcake

Voor deze sinaasappel-yoghurtcake moet je even wat doen maar dan heb je ook echt wat. Deze cake is puur genieten.

2. Makkelijke couscoussalade met feta en sinaasappel

Wist je dat couscoussalade hartstikke lekker is met sinaasappel? Probeer het zeker eens!

3. Sinaasappel-appelcrumble uit de airfryer

Deze sinaasappel-appelcrumble is onwijs lekker en is ook nog eens supersnel klaar.

4. Portugese sinaasappelrol

Deze Portugese sinaasappelrol ziet er niet alleen heel leuk uit maar hij smaakt ook nog eens fantastisch.

5. Witte sangria met perzik, sinaasappel en blauwe bessen

Je kunt ook drankjes maken met sinaasappel. Deze witte sangria is perfect voor de warmere dagen.