De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Upside down sinaasappelcake

Het kerstontbijt kent geen regels. Een stukje cake als ontbijt? Niemand die je tegen zal houden. Helemaal als het deze upside down sinaasappelcake is.

15 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Upside down sinaasappelcake

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Deze upside down sinaasappelcake is hét zoete recept voor de kerst. Niet alleen door de winterse smaken maar ook omdat het maken letterlijk piece of cake is."

Bereidingswijze

Upside down sinaasappelcake

  1. Verwarm de oven tot 175 °C.

  2. Verwarm 50 gram suiker met het sinaasappelsap tot de suiker is opgelost. Schenk dit op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm.

  3. Snijd de sinaasappels in plakjes. Verdeel over de bodem van de springvorm. 

  4. Meng de eieren, overige suiker, yoghurt en olijfolie door elkaar in een kom.

  5. Meng in een andere kom de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, kardemom en zout. Giet de natte ingrediënten hierbij en meng tot een beslag.

  6. Giet het beslag in de springvorm. Bak de cake in 55-60 minuten gaar in de oven. Stort uit op een bord en serveer.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.