Kun je pompoen bewaren?

Ja, pompoen is een uitstekend bewaargroente. Dus als je een hele pompoen hebt gekocht om deze binnen de kortste keren te gebruiken, kun je makkelijk de pompoen op een droge, koele plek bewaren (bijvoorbeeld de kelder). Leg de pompoen niet te koud weg: tussen de 10 á 15 graden Celsius is de beste bewaartemperatuur. 

Hoelang kun je pompoen bewaren?

Een hele -  nog niet aangesneden - pompoen, kun je enkele maanden bewaren, mits de pompoen niet te rijp gekocht is. Hoe je een rijpe pompoen herkent? Een aangesneden pompoen is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Pompoen bewaren in de koelkast

Als je een pompoen hebt aangesneden, is het mogelijk om het restant te bewaren in de koelkast. Het enige wat je moet doen is de snede afdekken met vershoudfolie. Dit geldt ook voor stukken pompoen! Op deze manier is de pompoen nog enkele dagen houdbaar.

Pompoen bewaren in de vriezer

Pompoenen zijn geschikt om in te vriezen. Het is hierbij wél belangrijk om de pompoen eerst te koken. Je kookt de pompoen kort en legt deze vervolgens in een bak met koud water. Hierdoor stopt het kookproces. Wanneer de pompoen droog en afgekoeld is, verpak je hem luchtdicht en leg je hem in de vriezer. Bij minimaal -18˚C is de pompoen tot 12 maanden houdbaar. 

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met pompoenen?

Dit zijn de lekkerste pompoen recepten van 2022: