Wat is panko?

Panko is een soort paneermeel uit de Japanse keuken die gebakken of gefrituurde ingrediënten van een krokante korst kan voorzien. Panko bestaat er in verschillende vormen. Het Japanse broodkruim wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood op basis van tarwebloem, glucose, gist en plantaardig vet. Het paneermeel dat wij hier kennen is daarentegen een bijproduct van de beschuit-industrie. 

Panko vs paneermeel

In principe kun je paneermeel altijd vervangen door panko en vice versa. Panko heeft een krokantere en luchtigere structuur dan normaal paneermeel. Ook smaakt het iets zoeter. Panko koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt bij het Aziatische schap. Ook vind je het in zo'n beetje iedere toko in Nederland.

Recepten met panko

Zelf een gerecht met panko maken? Hieronder vind je inspiratie voor recepten met panko.

Katsu sando

Katsu sando

Bekijk
Halloumi-frieten

Halloumi-frieten met frisse avocado-yoghurtdip

Bekijk
Noodlebowl met gefrituurde tofusteak en gembersojasaus

Noodlebowl met gefrituurde tofusteak en gembersojasaus

Bekijk
Krokante Gevulde Eitjes

Krokante gevulde eitjes

Bekijk
Spaghetti met spinaziepesto en krokant broodkruim

Spaghetti met spinaziepesto en krokant broodkruim

Bekijk
Tonijnrolletjes in Pittige Roomsaus

Tonijnrolletjes in Pittige Roomsaus

Bekijk
Visnuggets met chilidip

Visnuggets met chilidip

Bekijk