Ei pocheren: een beetje valsspelen
Hulpmiddelen bestaan niet zonder reden. Plastic folie of boterhamzakjes zijn voor gepocheerde eieren je redder in nood. Besmeer het folie of zakje in met olie en breek er daarna een ei in. Knoop het zo strak mogelijk dicht en laat daarna in de pan met water zakken. Extra makkelijk: je kan meerdere eieren tegelijk pocheren. Een theezeefje is ook een handig hulpmiddel. Breek het ei in het zeefje en laat in het water glijden. Iedereen zal versteld staan van je perfect gepocheerde eitje. Natuurlijk moet je niet verklappen dat je gesmokkeld hebt.
Tips om een perfect gepocheerd ei te te maken
Eindeloos geprobeerd maar zonder succes? Met deze tips kan het bijna niet mislukken.
- Met verse eieren gaat het een stuk makkelijker, omdat het eiwit dan wat steviger is.
- Zorg ervoor dat het water onder het kookpunt blijft. Als het water te hard borrelt, wordt het moeilijker om het ei bij elkaar te houden.
Liever een gevuld eitje?
Bekijk hier onze tips voor het perfecte gevulde eitje (+ variaties) >