Basis gevulde eieren

Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, moeten de eieren nog 8 minuten meekoken. Laat de eieren schrikken in koud water als ze klaar zijn. Pel de eieren, halveer en haal het eigeel er voorzichtig uit. Maal het eigeel fijn en voeg wat mayonaise en mosterd toe totdat het een romig mengsel wordt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat fijngesneden bieslook toe. 

Smaakvariaties 

Ook met gevulde eieren kun je heel makkelijk variëren. Als je de basis onder de knie hebt, kun je allerlei verschillende ingrediënten toevoegen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan de volgende smaakcombinaties?  

  • Opgeklopte boter met tuinkruiden, kerriepoeder, ansjovis of tonijn is lekker als vulling;
  • Sambal, sojasaus of worcestershiresaus zijn lekkere smaakmakers;
  • Oosterse gevulde eitjes met roomkaas, kerrie, koriander en sesamzaad stelen de show;
  • Dille, cayennepeper en Hollandse garnaaltjes maken zo'n gevuld ei extra speciaal.

Tips

  • Om de vulling goed in de eitjes te krijgen, wil je de eidooiers natuurlijk in het midden hebben. Keer de eierdoos daarom af en toe om, nadat je de eieren hebt gekocht. Zo zakt het eigeel minder naar 1 kant.
  • Vul een spuitzak (liefs met kartelrandje) voor een leuke twist aan je eitje. Mocht je de voorkeur geven aan een ietwat grovere vulling, gebruik dan een spuitzak met een groter mondstuk zodat de vulling er makkelijk uit kan. Lukt dat niet? Gebruik dan een lepel om je eitjes te vullen.
  • Kleed de eitjes aan met wat leuke ingrediënten zoals gesnipperde bieslook, stukjes spek of zalm. Dat ziet er meteen feestelijk uit. Serveer op een amuse-lepel voor een chic effect.
  • Kleur je eitjes roze door de gekookte eieren in een mengsel van bietenpuree, azijn en honing zo'n 12 uur te laten trekken, als jij je gasten écht wilt verrassen. 
  • Wil je tijdens Pasen niet te lang in de keuken staan? Maak de eitjes dan een dag van tevoren. Door er een beetje citroensap overheen te sprenkelen, voorkom je dat ze gaan verkleuren. 

Op zoek naar lekkere producten voor de paasbrunch? Hier vind je het paas-assortiment van PLUS.