Basis gevulde eieren
Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, moeten de eieren nog 8 minuten meekoken. Laat de eieren schrikken in koud water als ze klaar zijn. Pel de eieren, halveer en haal het eigeel er voorzichtig uit. Maal het eigeel fijn en voeg wat mayonaise en mosterd toe totdat het een romig mengsel wordt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat fijngesneden bieslook toe.
Smaakvariaties
Ook met gevulde eieren kun je heel makkelijk variëren. Als je de basis onder de knie hebt, kun je allerlei verschillende ingrediënten toevoegen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan de volgende smaakcombinaties?
- Opgeklopte boter met tuinkruiden, kerriepoeder, ansjovis of tonijn is lekker als vulling;
- Sambal, sojasaus of worcestershiresaus zijn lekkere smaakmakers;
- Oosterse gevulde eitjes met roomkaas, kerrie, koriander en sesamzaad stelen de show;
- Dille, cayennepeper en Hollandse garnaaltjes maken zo'n gevuld ei extra speciaal.
Op zoek naar lekkere producten voor de paasbrunch? Hier vind je het paas-assortiment van PLUS.