Vergeten stamppot

Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

Deze stamppot met vergeten groenten heeft een goede basis van aardappels, knolselderij en winterpeen, maar wordt extra lekker door de walnoten, rozijnen en gebakken appeltjes. 

Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

Zuurkool is van zichzelf natuurlijk nogal... zuur. Maar deze stamppot maakt dat helemaal goed door de zoete mandarijn, banaan en rozijntjes. Met een stukje rookworst erbij maakt je de maaltijd helemaal af.

zoete-aardappelstamppot

Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en piripiri kip

Stamppot kan ook heel goed met zoete aardappel! Deze met feta, koriander en piripiri kip heeft een lekker oranje kleurtje. De kip is heerlijk kruidig van smaak en de stamppot is een frisse tegenhanger door de toevoeging van limoenrasp. 

Zomers stamppotje

Zomers Mediterraans stamppotje

Stamppot kan ook prima in de zomer. Probeer eens deze Mediterraanse versie met zongedroogde tomaat, pijnboompitten en tijm. Door de toevoeging van kropsla wordt deze stamppot een stuk frisser en lichter dan de meeste andere varianten. 

zoete-aardappelzuurkoolstamppot

Zoete-aardappelzuurkoolstamppot met cordon bleu vink

Helemaal anders dan anders: de zoete-aardappelzuurkoolstamppot met kerrie, friszure appel en een heerlijke cordon bleu vink. En het fijne is: ook deze stamppot is hartstikke makkelijk om te maken!

stamppot caprese

Italiaanse caprese stamppot

Stamppot mag dan wel oer-Hollands zijn, door de combinatie van zongedroogde tomaatjes, basilicum, pijnboompitten en mozzarella krijgt deze stamppot een verrassend Italiaans tintje. Je waant je helemaal in de warme Italiaanse zon. Buon appetito!