Andijviesoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, aardappels en het karwijzaad circa 2 minuten.
- Was en snijd de andijvie fijn. Voeg de andijvie toe en bak circa 4 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.
Turks brood
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd het Turks brood in plakken, bestrijk met een beetje olijfolie en gril de plakken Turks brood om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
-
Verdeel de andijviesoep over soepkommen/soepborden en verbrokkel de feta eroverheen. Serveer met het Turks brood.
Meld je aan en praat mee