De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijviesoep met feta

Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn

15 MIN
Andijviesoep met feta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Andijviesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, aardappels en het karwijzaad circa 2 minuten.
  • Was en snijd de andijvie fijn. Voeg de andijvie toe en bak circa 4 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.

Turks brood

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd het Turks brood in plakken, bestrijk met een beetje olijfolie en gril de plakken Turks brood om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Verdeel de andijviesoep over soepkommen/soepborden en verbrokkel de feta eroverheen. Serveer met het Turks brood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker