Andijviesoep met feta

32
Gemiddeld
Andijviesoep met feta

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Andijviesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, aardappels en het karwijzaad circa 2 minuten.
  • Was en snijd de andijvie fijn. Voeg de andijvie toe en bak circa 4 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en kook in circa 8 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.

Turks brood

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd het Turks brood in plakken, bestrijk met een beetje olijfolie en gril de plakken Turks brood om en om in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

  • Verdeel de andijviesoep over soepkommen/soepborden en verbrokkel de feta eroverheen. Serveer met het Turks brood.

Ingredienten

4
Personen

Andijviesoep met feta

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 kroppen andijvie
  • 1.4 l water
  • 100 ml kookroom
  • 1 groenteboillonblokje
  • 200 g feta
  • 1 Turks brood

Extra nodig:

  • staafmixer
  • grillpan
Andijviesoep met feta
Geef je waardering
32