De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lekkerbek met grove snijbonenstamppot

Hollandse pot komt in allerlei soorten en maten. Vandaag eten we 'm met een lekkerbek en een stamppot van snijbonen.

30 min (voor)bereidingstijd
Lekkerbek met grove snijbonenstamppot

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook 10-15 minuten in het kokende water met zout.

2. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine reepjes.

3. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de olijfolie op laag vuur in een koekenpan en verwarm daarin heel rustig de knoflook.

4. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Snijd de peterselie.

5. Klop voor de lekkerbekken een beslag van de 200 g bloem, het bier en het ei. Breng flink op smaak met zout en peper.

6. Kook de snijbonen de laatste 2-3 minuten met de aardappels mee. Giet af. Laat even uitdampen en prak of stamp fijn.

7. Schenk driekwart van de knoflookolie erover, schep de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

8. Bestrooi de vis met zout en peper. Doe de 4 eetlepels bloem in een bord. Haal de vis eerst door de bloem en dan door het bierbeslag. Frituur de lekkerbekken in porties in 4-6 minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

9. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Doe in een fijne zeef en frituur ze (in de zeef) een minuutje in de hete olie. Laat ook even uitlekken op keukenpapier.

10.Snijd de citroen in parten. Schep de stamppot op de borden en schenk de laatste knoflookolie eroverheen. Bestrooi met zout en peper. 

11. Leg de vis erbij, bestrooi met de gefrituurde kappertjes en geef de partjes citroen erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker