Hete bliksem

0
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de aardappelen en snijd in grote blokjes. Breng een grote pan met ruim water en een flinke zout aan de kook. Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om gaar te stomen.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin op medium vuur de appel en ui ongeveer 10 tot 12 minuten zacht en goudbruin.

Bak de spekreepjes in hun eigen vet in een andere koekenpan, gaar en krokant.

Doe de gestoofde appel en ui bij de uitgestoomde aardappelen en stamp tot een puree, zo grof als fijn als je wil. Doe de mosterd erbij en kruid met peper. Schep er tot slot de krokante spekblokjes doorheen en serveer direct.

Ook zo gek op Elstars? Bij PLUS liggen ze elke dag kraakvers in de schappen. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging en meer fijne aanbiedingen hier.

Ingredienten

4
Personen

Voor de hete bliksem

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kilo elstar appels
  • 50 g boter
  • 2 uien
  • 1 el grove mosterd
  • 250 g spekreepjes
Geef je waardering
0