Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Andijvie stamppot met oma’s jus

  • zout
  • 800 g kruimige aardappel
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje roomboter
  • 1 el mosterd
  • 0.5 el ketjap manis
  • 1 el ketchup of tomatenpuree
  • 1 flesje trappistenbier
  • 1 kg andijvie
  • 150 ml magere melk
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Aardappels

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze circa 10 minuten.

Gehaktballen en oma’s jus

  • Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel en kerriepoeder en draai er 4 gehaktballen van.
  • Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de uien.
  • Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en gaar ze, met deksel op de pan, circa 10 minuten.
  • Zet het vuur laag en voeg de boter, knoflook en ui toe. Bak kort mee tot ze glazig zijn. Blus af met bier.
  • Voeg 150 ml water, mosterd, ketjap, ketchup toe en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten garen met de deksel op de pan.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.

Andijviestamppot

  • Snijd en was de andijvie en laat de andijvie uitlekken op een vergiet.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
  • Verhit de melk in de pan van de aardappels. Schep de aardappels bij de melk en stamp alles fijn.
  • Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.
  • Voeg, al roerende, beetje bij beetje de andijvie toe en warm goed door.

Geef je waardering

103
Andijviestamppot met oma’s jus