Oma's andijviestamppot
-
Breng een pan met water en zout aan de kook.
-
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze circa 15 minuten.
-
Snijd en was de andijvie en laat de andijvie uitlekken op een vergiet.
-
Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
-
Verhit de melk in de pan van de aardappels. Schep de aardappels bij de melk en stamp alles fijn.
-
Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat. Voeg, al roerende, beetje bij beetje de andijvie toe en warm goed door.
Gehaktballen en oma's jus
-
Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel en kerriepoeder en draai er 4 gehaktballen van.
-
Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de uien.
-
Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en gaar ze, met deksel op de pan, circa 10 minuten.
-
Zet het vuur laag en voeg de boter, knoflook en ui toe. Bak kort mee tot ze glazig zijn. Blus af met bier.
-
Voeg 150 ml water, mosterd, ketjap, ketchup toe en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten garen met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
0 reacties