Hutspot met gekaramelliseerde spekjes

158
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de aardappels en de wortels. Pel en snijd de ui in ringen. Kook de aardappels, wortel, ui en laurier in circa 20 minuten gaar. Giet de hutspot af en stamp deze fijn met een pureestamper. Verwarm de boter en melk en roer door de hutspot. Breng op smaak met zout en peper. Bak de spekjes in een droge koekenpan rustig uit en blus ze af met honing en balsamicoazijn. Schep de hutspot in een kleine taartvorm en lepel de spekjes erover.

Ingredienten

4
Personen

Hutspot

  • 400 g aardappels
  • 400 g winterwortels
  • 200 g ui
  • 1 laurierblaadje
  • 10 g boter
  • 100 ml melk
  • zout
  • versgemalen peper

Spekjes

  • 200 g spekreepjes
  • 2 el honing
  • 100 ml balsamicoazijn
Geef je waardering
158