De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gehaktballen

Gehaktballen zijn een regelrechte klassieker. Oma's recept is al jarenlang onverminderd populair. Zo maak je ze zelf.

30 min voorbereidingstijd
gehaktballen op een bord

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Gehaktballen maken, zal je altijd lukken met mijn recept. Hoe zorg je ervoor dat ze niet uit elkaar vallen? Simpel! Wentel ze door een laagje paneermeel. Zo blijven ze gegarandeerd bij elkaar."

Bereidingswijze

Gehaktballen

  1. Doe het gehakt in een kom en verkruimel de beschuiten erboven.

  2. Voeg de melk, ei, sambal en ketjap toe. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Meng goed door en vorm vier gehaktballen.

  4. Doe een laagje paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoorheen.

  5. Verwarm de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de gehaktballen rondom goudbruin op middelhoog vuur.

  6. Voeg 50 ml water toe aan de pan en zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat de gehaktballen 20 min sudderen.

  7. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg de maïzena toe. Roer goed door. Lepel deze zelfgemaakte jus voor het serveren over de gehaktballen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker