De aardappelstamper is al jaren onmisbaar in elke keuken. Voor een winterse stampot en of een smeuïge puree. Wij maken aardappelpuree regelmatig, ondanks dat is het toch niet gemakkelijk om de perfecte structuur te krijgen. Zelfs met voldoende boter en melk is hij nooit luchtig genoeg en er blijven altijd wel een paar klontjes achter. Gelukkig kan dat probleem makkelijk verholpen worden. Gebruik in plaats van een aardappelstamper eens de pureeknijper! 

Zachte puree

Een pureeknijper wint misschien niet de schoonheidsprijs, maar is wel superhandig en geliefd onder vele chefs. Hoe het werkt: schil en snijd allereerst je aardappelen en kook ze gaar. Stop ze vervolgens in de knijper en... knijpen maar! Zo ontstaan er fijne sliertjes aardappel. Die vang je op in een pan of een grote kom. Eigenlijk is net een grote knoflookpers. Roer de sliertjes voorzichtig met een houten spatel door. Roer niet te lang, zodat de puree zacht blijft.

Nog een voordeel

De piepers hoef je niet per se te schillen. De velletjes blijven namelijk achter in de knijper. Ook andere gekookte groente zoals: pompoen, pastinaak en diverse knolgroente kun je erdoorheen persen. Zorg wel dat je de knijper meteen even afspoelt zodat hij met de afwas of in de machine goed schoon wordt. 

Tip: Verwarm boter en melk samen in een pannetje en voeg toe aan de puree voor extra smeuïgheid en zo blijft je puree ook nog eens op temperatuur. 

Je stamper vervangen door zo'n handige pureeknijper? Je scoort hem hier.