Waar komt het vandaan?

Koriander is een specerij die in vele keukens gebruikt wordt. Vooral in de Aziatische keuken is het populair, bijvoorbeeld in curry’s. Ook in de keuken van Zuidelijk Amerika en het Midden-Oosten wordt koriander veel gebruikt. Oorspronkelijk komt koriander uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. 

Verse vs. gemalen koriander

Verse koriander kun je gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. Ook in de steeltjes zit veel smaak en zijn dus bruikbaar. Je kunt verse koriander langer bewaren als je het invriest. Gemalen korianderzaad is beter bekend als ketoembar en kun je in veel gerechten gebruiken. Ketoembar bewaar je op een droge en donkere plek.

Wil je graag met koriander koken maar weet je niet hoe? Hieronder vind je inspiratie.

1. Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst

Deze maaltijd wordt niet alleen op een leuke manier geserveerd, het is ook nog eens heel lekker! De vis en de korianderrijst is een goede combinatie.

Miniatuur

2. Vegan maissalade met koriander-limoendressing

Deze maïssalade zit bomvol groenten en is rijk van smaak. De frisse koriander-limoendressing maakt het helemaal af.

Snel met Mil Vegan maissalade

3. Nasi goreng met spiegelei

Je kunt nasi goreng op allerlei manieren maken. Het is helemaal niet moeilijk en staat zo op tafel.

Miniatuurvoorbeeld

4. Romige kip madras

Dit is zo'n gerecht waar je maar geen genoeg van krijgt. Je maakt deze maaltijd zonder gebruik ta maken van pakjes en zakjes, veel lekkerder!

kip madras

5. Gegrilde diamanthaas met pittige dipsaus

Deze diamanthaas is heerlijk gemarineerd en wordt nóg lekkerder door de pittige dipsaus.

diamanthaas.jpg