Koriander is een kruid waar de meningen flink over zijn verdeeld. De één vind koriander fantastisch en de ander wil er niks mee te maken hebben. Waar komt het vandaan en wat voor gerechten kun je ermee maken?
Koriander

Waar komt het vandaan?
Koriander is een specerij die in vele keukens gebruikt wordt. Vooral in de Aziatische keuken is het populair, bijvoorbeeld in curry’s. Ook in de keuken van Zuidelijk Amerika en het Midden-Oosten wordt koriander veel gebruikt. Oorspronkelijk komt koriander uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied.
Verse vs. gemalen koriander
Verse koriander kun je gebruiken als smaakmaker in verschillende gerechten. Ook in de steeltjes zit veel smaak en zijn dus bruikbaar. Je kunt verse koriander langer bewaren als je het invriest. Gemalen korianderzaad is beter bekend als ketoembar en kun je in veel gerechten gebruiken. Ketoembar bewaar je op een droge en donkere plek.
Wil je graag met koriander koken maar weet je niet hoe? Hieronder vind je inspiratie.
1. Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst
Deze maaltijd wordt niet alleen op een leuke manier geserveerd, het is ook nog eens heel lekker! De vis en de korianderrijst is een goede combinatie.
2. Vegan maissalade met koriander-limoendressing
Deze maïssalade zit bomvol groenten en is rijk van smaak. De frisse koriander-limoendressing maakt het helemaal af.
3. Nasi goreng met spiegelei
Je kunt nasi goreng op allerlei manieren maken. Het is helemaal niet moeilijk en staat zo op tafel.
4. Romige kip madras
Dit is zo'n gerecht waar je maar geen genoeg van krijgt. Je maakt deze maaltijd zonder gebruik ta maken van pakjes en zakjes, veel lekkerder!
5. Gegrilde diamanthaas met pittige dipsaus
Deze diamanthaas is heerlijk gemarineerd en wordt nóg lekkerder door de pittige dipsaus.
Ook interessant
- 6 x de lekkerste zoete baksels
- Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
- Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
- Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
- Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
- Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
- Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
- Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
- Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
- Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
- Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
- Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
- Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
- Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
- 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
- Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
- Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
- 8 x recepten voor een doordeweekse dag
- 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
- Hoelang moeten groenten koken?