De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst

Sla gebruiken als bakje? Jazeker, dat is een hartstikke goed idee. Deze heerlijke Mexicaanse vis wordt namelijk samen met korianderrijst geserveerd op een blaadje botersla. En dat is erg lekker! 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sla-bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

Sla gebruiken als bakje? Jazeker, dat is een hartstikke goed idee. Deze heerlijke Mexicaanse vis wordt namelijk samen met korianderrijst geserveerd op een blaadje botersla. En dat is erg lekker! 

Bereidingswijze

1. Was de rijst totdat het water dat er vanaf komt helder is. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking of in een rijstkoker.

2. Snijd de vis in stukken, breng op smaak met peper en zout, kruid met de oregano, komijn, kaneel en zout. Rasp de zest van de limoen over de vis en meng goed door.

3. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de vis circa in 2 minuten goudbruin, keer in de tussentijd niet om. Keer de vis om en bak nog circa 1 minuut aan de andere kant. Blus de pan af met het sap van 1 limoen en wacht tot het sap grotendeels verdampt is. Draai het vuur uit.

4. Hak de koriander fijn, ook de steeltjes. Doe in een kom met de rijst en knijp het sap van 1 limoen erbovenuit. Hussel door elkaar samen met het limoenzest en breng eventueel op smaak met zout.

5. Scheur de bladeren los van de krop sla. Serveer de rijst, vis en bladeren los van elkaar en laat iedereen aan tafel zelf wraps maken. Doe daarbij eerst een schepje rijst in een slablad, leg daar vis op en rol op. Snijd eventueel een limoen in partjes en serveer erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.