De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.

Direct naar recept
Nasi Goreng

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig om.

Snij ondertussen de limoen in parten en snij de lente-ui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveer de nasi goreng met het spiegelei. Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Ik mis de lombok (Spaanse peper). Sambal is vaak erg zout. Er zijn mensen die verse koriander naar zeep vinden smaken. Is goed om dat te vermelden. Gek genoeg hebben ze geen "last" van gemalen koriander.
Nico van Gelder
06-08-2025
Hi!

Dat kan je natuurlijk altijd naar smaak toevoegen. Het recept is een richtlijn en geen wetboek ;)

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
07-08-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.