Nasi goreng met spiegelei

88
Makkelijk
Nasi Goreng
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig om.

Snij ondertussen de limoen in parten en snij de lente-ui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveer de nasi goreng met het spiegelei. Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.

Ingredienten

4
Personen

  • 335 g basmatirijst
  • 4 stuks bosui
  • 4 tl gemalen koriander
  • 8 eieren
  • 40 g gezouten pinda's
  • 2 limoenen
  • 16 takjes koriander
  • 2 tl kurkuma
  • 40 ml sojasaus
  • 800 g groentemix
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 4 el olijfolie
  • 4 tl sambal

Extra nodig

  • pan met deksel
  • wok
  • koekenpan
Geef je waardering
88