Grilleren

Grilleren, in de volksmond ook wel grillen genoemd, is het garen van producten op, onder of boven de hittebron. Je kunt hiervoor de grillstand van de oven of de barbecue gebruiken - maar natúúrlijk ook de grill van George Foreman. Veel mensen denken al gauw aan spiesen met vlees of hamburgers maar je kan nog veel meer lekkers tussen de platen leggen.

grill

George Foreman Grill

De George Foreman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door één van deze lekkere grillgerechten.

Grillgerechten

 

couscous met halloumi

1. Spinazie-couscous met gegrilde halloumi

Dit vegetarische recept met couscous en halloumi (kaas die niet smelt) zet je binnen een oogwenk op tafel en is onwijs lekker! 

Verdura misto

2. Verdura mista

Een bordje vol groenten! Verdura mista betekent niks anders dan 'gemengde groenten' in het Italiaans. Zo simpel als de naam is, zo simpel is het recept! 

kipspies

3. Turkse kipspiesjes met sumak-salade

Deze Turkse kipspiesjes zijn op en top zomers en ook nog eens supersimpel te maken!

kofte-hor

4. Köfte met yoghurt-muntsaus

Het gekruide gehakt is watertandend lekker en gaat perfect samen met de frisse yoghurt-muntsaus. Wij zeggen: eet smakelijk!

Karbonade met zoetzure rabarberchutney

5. Karbonade met zoetzure rabarberchutney & pastinaakpuree

Er gaat niets boven een heerlijk stukje vlees! Eén ding is zeker: deze karbonade smaakt naar meer.

Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade

6. Mixed grill van kip met hummus

Mixed grill maken moeilijk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Probeer deze mixed grill van kip met hummus maar!

Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa

7. Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa

Dit gerecht is zó lekker dat het je nog zou verbazen hoe snel je het op tafel kunt serveren. Eet smakelijk!

Balik ekmek

8. Balik ekmek

Heerlijk als lunch: dit broodje wordt geserveerd met een gebakken of gegrilde visfilet en verschillende soorten groenten. Eenvoudig om te maken en hartstikke lekker!