Couscous
-
Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spinazie-couscous
-
Pel en snijd de ui in parten.
-
Pel en snijd de knoflook grof.
-
Snijd de olijven in ringetjes.
-
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
-
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.
-
Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
-
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de venkel, zongedroogde tomaten, een scheutje tomatenolie en de olijven toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
-
Roer de groente door de couscous.
Gegrilde halloumi
-
Snijd de kaas in gelijke plakken en bestrijk met een beetje olijfolie.
-
Verwarm de grill en gril de kaas om en om in circa 4 minuten goudbruin.
Amandelen
-
Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
-
Verdeel de spinazie-couscous over borden. Leg de gegrilde halloumi op de spinazie-couscous en strooi de amandelen eroverheen. Serveer met een partje citroen.
0 reacties