Spinazie-couscous met gegrilde halloumi

20
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spinazie-couscous

  • Pel en snijd de ui in parten.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.
  • Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de venkel, zongedroogde tomaten, een scheutje tomatenolie en de olijven toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de groente door de couscous. 

Gegrilde halloumi

  • Snijd de kaas in gelijke plakken en bestrijk met een beetje olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril de kaas om en om in circa 4 minuten goudbruin.

Amandelen

  • Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de spinazie-couscous over borden. Leg de gegrilde halloumi op de spinazie-couscous en strooi de amandelen eroverheen. Serveer met een partje citroen. 

Ingredienten

4
Personen

Spinazie-couscous met gegrilde halloumi

  • 300 g couscous
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g spinazie
  • 225 g halloumi
  • 100 g blanke amandelen
Geef je waardering
20