Witte bonen in tomatensaus:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder het groene kroontje.
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan.
Fruit hierin de ui, knoflook en roer de tomatenpuree en de tomaten erdoor.
Hak de tijm en rozemarijn fijn en voeg toe aan de saus. Roer goed door.
Laat de saus circa 20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de saus glad.
Zet de pan terug op het vuur.
Spoel de witte bonen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
Voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten opstaan.
Breng op smaak zout en peper.
De pasta koken:
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de pasta af.
Voeg een scheut olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
De gegrilde ham:
Verwarm een grillpan.
Bestrijk de ham met olie.
Grill de plakken ham aan beide kanten in circa 3 minuten.
Snijd de basilicum fijn en garneer hiermee het gerecht.
0 reacties