Köfte
Stap 1:
Pel en snijd de rode ui in grove stukken. Doe de ui in de kom van de foodprocessor. Voeg hieraan het komijnzaad, korianderzaad, kaneelpoeder, zwarte peperkorrels, paprikavlokken, nootmuskaatpoeder en de helft van de Turkse peterselie toe.Hak dit fijn.
Stap 2:
Doe het lamsgehakt in een ruime mengkom. Meng het kruidenmengsel door het gehakt en voeg hieraan nog een theelepel zout toe. Kneed alles goed door elkaar. Vorm om het satéstokje met de hand 8 langwerpige gehaktrollen. Bewaar in de koelkast.
Yoghurt-muntsaus
Hak de muntblaadjes en de Turkse peterselie fijn. Doe dit in een ruime mengkom. Voeg hieraan de Turkse yoghurt, olijfolie en rasp en sap van een halve citroen toe. Meng goed door en maak de saus op smaak met zout en peper naar smaak. Bewaar de saus in de koelkast.
Afmaken en serveren
Verwarm de grill. Besprenkel de köfte met wat olijfolie. Grill de köfte tussen de platen voor circa 3 minuten. Het vlees mag van binnen rosé zijn. Serveer de köfte met de yoghurt-muntsaus.
Tip van Danny:
Lekker met de Turkse salade en Turks brood.
0 reacties