Turkse salade
-
Pel en snijd de rode ui in dunne halveringen. Doe de gesneden ui in een ruime mengkom. Snijd de citroen door de helft en pers het sap uit boven de rode ui.
-
Was de komkommer, paprika en cherrytomaten. Verwijder de zaadlijst van de paprika. Snijd de paprika en komkommer in blokjes, halveer de tomaten en de olijven in ringetjes.
-
Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes. Snijd de takjes dille fijn, de Turkse witte kaas in blokjes en de groene pepers in ringetjes.
-
Meng alle ingrediënten in de mengkom met de ui. Maak de salade af met olijfolie en zout en peper, naar smaak.
Gefrituurde kappertjes
-
Giet de kappertjes af en knijp ze uit. Verhit een 3cm laag zonnebloemolie in een steelpan met stevige bodem. Voeg de kappertjes toe als de olie heet is. Let op: dit spat!
-
Bak de kappertjes in ca. 2 à 3 minuten krokant totdat ze niet meer bruisen. Giet de kappertjes af in een zeef boven een mengkom. Serveer de salade in een mooie kom. Strooi de gefrituurde kappertjes er overheen.
0 reacties