Op zoek naar een lekkere salade als bijgerecht? Of als hoofd of lunchgerecht? Dan is deze Turkse salade wat voor jou. Verfrissend, simpel en gezond. Wat wil je nog meer?

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 el zwarte Turkse olijven, zonder pit
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 3 takjes munt
  • 10 g verse dille
  • 100 g Turkse witte kaas
  • 2 ingemaakte Turkse groene pepers
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Optioneel: gefrituurde kappertjes

  • 100 g kappertjes
  • Flinke scheut zonnebloemolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1: 
Pel en snijd de rode ui in dunne halveringen. Doe de gesneden ui in een ruime mengkom. Snijd de citroen door de helft en pers het sap uit boven de rode ui.  

Stap 2: 
Was de komkommer, paprika en cherrytomaten. Verwijder de zaadlijst van de paprika. Snijd de paprika en komkommer in blokjes, halveer de tomaten en de olijven in ringetjes. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes. Snijd de takjes dille fijn, de Turkse witte kaas in blokjes en de groene pepers in ringetjes 

Stap 3: 
Meng alle ingrediënten in de mengkom met de ui. Maak de salade af met olijfolie en zout en peper, naar smaak. 

Optioneel: gefrituurde kappertjes 
Giet de kappertjes af en knijp ze uit. Verhit een 3cm laag zonnebloemolie in een steelpan met stevige bodem. Voeg de kappertjes toe als de olie heet is. Let op: dit spat! Bak de kappertjes in ca. 2 à 3 minuten krokant totdat ze niet meer bruisen. Giet de kappertjes af in een zeef boven een mengkom. Serveer de salade in een mooie kom. Strooi de gefrituurde kappertjes er overheen.

Geef je waardering

30
salade