1. Snijd voor de rabarberchutney de rode uien in halve ringen. Breng ze met de azijn en suiker in een steelpan aan de kook. Kneus de kardemom. Schrap de dunne schil van de gemberwortel en rasp fijn. Voeg kardemom en de met de helft van de gember toe aan de steelpan. Laat circa 10 minuten op middelmatig vuur bubbelen, zodat de chutney indikt.
2. Snijd de rabarber in stukjes van circa 4 cm. Schep ze door de chutney en laat nog 15 minuten zacht koken, tot de rabarber zacht is. Haal de pitjes uit de ½ granaatappel. Haal de steelpan van het vuur, roer de granaatappelpitjes erdoor en laat helemaal afkoelen.
3. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Snipper de ui.
4. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten in de boter. Voeg de rest van de gember toe met de pastinaak. Schep om, giet de melk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe het deksel op de pan en kook de pastinaak in 15 minuten gaar.
5. Stamp de pastinaak tot een gladde, romige puree. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
6. Bestrijk de karbonades met de olie en bestrooi met zout en peper. Bak ze in de grill voor 5 minuten op hoog vuur bruin. Draai het vuur naar middelmatig en bak ze nog circa 3 minuten per kant, tot ze gaar zijn.
7. Serveer de karbonades met de puree en de chutney.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee