Aardappelen tijdens kerst

Aardappelen zijn tijdens Kerst een van de meest geliefde ingrediënten. Deze veelzijdige knol is de redder in nood, of je ze nu als bijgerecht serveert in de vorm van een puree, omtovert tot krokante kroketjes, of zelfs gebruikt in een avant-garde sterbrood. Met de aardappelen van Aviko heb je in een mum van tijd een (bij)gerecht op tafel staan. Makkelijk, lekker en altijd populair. 

1. Gevuld sterbrood met spek, spinazie, kaas en rösti

Breken, dippen en happen! Dit kerstbrood met aardappelrösti, spek en mozzarella mag niet ontbreken op jouw kersttafel. 

2. Aardappelpartjes met parmezaan en jalapeñodip

Deze aardappelpartjes met parmezaan zijn verslavend lekker. Ideaal als deelbaar bijgerecht met de lichtpikante jalapeñodip.

3. Traybake met duchesses en pompoen

Wil je het jezelf écht makkelijk maken tijdens kerst? Kies dan voor een traybake. Alles op één bakplaat en de oven doet de rest. Met de kant-en-klare pommes duchesses erbij ziet het er meteen feestelijk uit.

4. Pastinaaksoep met bladerdeegdakje

Deze pastinaaksoep met zoete-aardappel ziet er direct feestelijk uit door het bladerdeegdakje. Wanneer je het dakje openbreekt met een lepel wacht daar een romige pastinaaksoep met zoete aardappel, krokante pancetta en rozemarijn.

5. Groene asperges met kaasgratin en gepocheerd ei

Groene asperges met ei kennen we. Maar voeg kaas-aardappelgratins en gepocheerde eidooiers toe, en je hebt ineens een bijzonder gerecht. 

6. Röstirondjes met burratina en rucolacrème

Röstirondjes zijn je geheime wapen tijdens kerst: je belegt de kant-en-klare rösti's met je favoriete ingrediënten en vormt er mooie torentjes van en, voilá, instant luxe. 

7. Chocoladetaart van zoete aardappel met stoofpeer

Zelfs in het dessert verstoppen we zoete aardappel. Combineer de rijke chocoladetaart met stoofperen-topping, en je hebt een gouden combinatie te pakken. 

8. Aardappelpureeballen met gehakt

Aardappelpureeballen met gehakt? Ja, die zijn top voor Kerst, maar eerlijk: de dagen erna stiekem nog beter. Gooi al de kliekjes uit de groentela erin en maak van kliekjesdag een feest. 

9. Champignonrollade met aardappelkroketjes

Dit jaar krijgt de klassieke rollade een upgrade: gevuld met champignongehakt. Wat eten we daarbij? Krokante aardappelkroketjes. Zo fluiten we de feestdagen door!

10. Gegratineerde witlof met stoofpeer, rösti en gruyère

Stoofpeertjes voor dessert? Gebruik (een deel van) de stoofperen voor het voorgerecht en verwerk ze in deze prachtige gegratineerde witlofbootjes met aardappelrösti en gruyère.