De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocoladetaart van zoete aardappel met stoofpeer

Chocoladetaart, zoete aardappel, stoofperen en amaretto. Tel al je favoriete, feestelijke gerechten en ingrediënten bij elkaar op en je hebt een kerstknaller als dessert.

45 min. voorbereidingstijd
30 min. oventijd
Direct naar recept
Chocoladetaart van zoete-aardappel met stoofpeer

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Chocolade en peer vormen van oudsher een gouden duo. Voeg daar zoete aardappel aan toe en een nieuwe klassieker is geboren. Doe mij nog maar een punt!"

Bereidingswijze

Chocoladetaart met stoofpeer

  1. Schil de peren (laat het steeltje eraan). Leg de stoofpeertjes met de port, amaretto, basterdsuiker, steranijs en kaneel in een steelpan. Voeg water toe tot de peertjes net bedekt zijn en breng aan de kook.

  2. Kook de stoofpeertjes in 45 minuten gaar. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken. Kook het stoofvocht tot siroopdikte in. Halveer de peertjes in de lengte.

  3. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan de boter met de chocolade. Roer glad en neem de pan van het vuur. Laat de chocoladeboter 5 minuten afkoelen.

  4. Pureer intussen in de keukenmachine of in 1 portie in de hakmolen van de staafmixer de blokjes zoete aardappel fijn.

  5. Roer de suiker en dan een voor een de eieren door de chocoladeboter. Meng er de zoete aardappel en tot slot het bakmeel door.

  6. Schep het beslag in de vorm. Leg de halve peertjes op de bolle kant in het beslag.

  7. Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig aanvoelt. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

  8. Snijd de taart in punten en serveer met de port-amarettosiroop.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Gemaakt, maar vond 25 gram zelfrijzend bakmeel wel heel erg weinig. Heb er 25 gram extra aan toegevoegd en prima!
Vindt het geen taart voor 10-12 personen. Dan wel erg kleine porties....
Evelien van Rietschoten
25-12-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.